close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


grateng i form

Fiskegrateng

Bruk den fisken du liker best, og server den i en deilig grateng.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 20 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g kokt hvitfisk
  • 3 ss margarin eller smør
  • 5 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 ts salt
  • 3 stk egg
  • 4 ss brødrasp eller griljermel

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Lag tykk hvit saus av margarin, mel og melk og avkjøl sausen. Skill eggene og ha eggeplommene i sausen.
  3. Bland i fisk i biter, og smak til med salt og eventuelt annet krydder etter ønske.
  4. Stivpisk eggehvittene og vende disse forsiktig inn i sausen.
  5. Hell røren i en smurt ildfast form og strø brødsmuler, brødrasp eller griljermel over.
  6. Stek gratengen nederst i ovnen i cirka 30 minutter til den er gylden.

Serveringstips

Server gratengen med kokte gulerøtter eller råkostsalat og kokte poteter. Litt smeltet smør med gressløk i er nydelig til.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Ski Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.