
Arme riddere
Tørr loff eller brød blir velsmakende dessert.
Desserter
Lett
15minutter
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk skiver brød eller loff
- 1 stk egg
- 1 ss farin
- 1.5 dl mjølk
- 0.25 ts kanel eller kardemomme
- 1 ss smør til steiking
Fremgangsmåte
- Visp egg og sukker sammen med mjølk og krydder.
- Dypp brødskivene i blandingen og steik de gulbrune i smøret i steikepanna.
Server nystekte riddere med syltetøy og litt krem.
Rettens opphav
Arme riddere, eller varianter av dette, har vært vanlig å spise i flere land. Historisk har det i Norge vært viktig å få mest mulig ut av maten, og arme riddere har vært en enkel måte å få brukt opp brødrester på.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Gamle og nye dessertoppskrifter fra Østre Toten Bygdekvinnelag», utgitt i 2012.