Arme riddere

arme riddere på tallerken

Arme riddere

Tørr loff eller brød blir velsmakende dessert.

Desserter

Lett

15minutter

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk skiver brød eller loff
  • 1 stk egg
  • 1 ss farin
  • 1.5 dl mjølk
  • 0.25 ts kanel eller kardemomme
  • 1 ss smør til steiking

Fremgangsmåte

  1. Visp egg og sukker sammen med mjølk og krydder.
  2. Dypp brødskivene i blandingen og steik de gulbrune i smøret i steikepanna.

Server nystekte riddere med syltetøy og litt krem.

Rettens opphav

Arme riddere, eller varianter av dette, har vært vanlig å spise i flere land. Historisk har det i Norge vært viktig å få mest mulig ut av maten, og arme riddere har vært en enkel måte å få brukt opp brødrester på.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Gamle og nye dessertoppskrifter fra Østre Toten Bygdekvinnelag», utgitt i 2012.