close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Inspirerende menyforslag til uke 5

Denne uka kan vi blant annet friste med brødpudding, kokt laks og rødbetsuppe.

januarmat
ukesmeny
today Publisert: 24.01.2025
create Forfatter: Helle Berger

Vi er en gjeng matelskere som har satt sammen en fristende meny av tradisjonsmat. Håper du ser en eller flere retter du har lyst til å prøve:

  • Brødpudding
  • Kokt laks med sandefjordsmør
  • Rødbetsuppe
  • Pannebrød med ost og skinke
  • Kålrulletter med hvit saus, poteter og gulrot
  • Havregrynkake

Ukas restemat: Brødpudding

Før i tiden skulle ingenting gikk ingenting til spille, heller ikke gammelt brød. Denne oppskriften på brødpudding er et eksempel på det. Den serveres lun med syltetøy eller rød saus.

brødpudding i form

 


Ukas fisk: Kokt laks med sandefjordsmør

En favoritt for store og små er kokt laks. I denne oppskriften finner du både sandefjordsmør og agurksalat som er fantastisk godt tilbehør. Sammen med norske poteter

laks med sandefjordsmør på tallerken

Tips

Det er best å lage sandefjordsmøret rett før servering. Det kan varmes opp igjen, men må ikke koke – da kan den skille seg. Om du ser at den skiller seg kan du ha i litt kaldt vann og piske kraftig.


Ukas vegetar: Rødbetsuppe
Denne smaksrike retten kan du lage som vegetarrett, men også med kjøtt som fjørfe og svin.

Ukas kjøtt: Kålruletter i hvit saus

Det er vel flere enn meg som har minner om bretting av varme kålblader rundt medisterfarse eller kjøttdeig sammen med bestemor? Historien sier at det var den svenske kongen, Karl den tolvte som tok med seg retten tilbake til Sverige fra Tyrkia på 1700-tallet. Derifra spaserte retten over grensen til Norge og er blitt tilpasset råvarene vi har her. Her er oppskriften.

kålruletter på fat


Ukas tilbehør: Pannebrød med ost og skinke

Et enkelt og greit brød å lage som passer godt til mat i festlige lag.

Pannebrød

 


Ukas kake: Havregrynkake

Det er lett å tro at en kake med fyll av havregryn vil smake kjedelig. Men nei. Fyllet får nemlig en karamellisert smak. Jeg byttet ut mandeldråpene med litt rom. Det fungerte også godt. Dette er en deiligkake som smaker godt til kaffen en kald januardag.

 

Oppskriften er fra boka Fjordamat