close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Deiligkake, havregrynkake

En deilig kake til kaffen med karamellisert fyll med mandelsmak.

dessert
havre
havregryn
kake
kaketradisjon
korn
mandeldråper
  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 60 minutter
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 ss melk
  • 1 stk egg
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Kakebunn:

Rør smør og sukker hvit, bland i resten.

Trykk deigen ut i kakeform.

 

Fyll:

150 g smør, smeltet

150 g sukker

150 g havregryn (store)

noen mandeldråper

 

Bland alt og ha fyllet utover bunnen.

 

Stek kaken ved 180°C i 40 minutt.


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Oppskriften er hentet fra boka «Fjordamat», der Kari Støfringsdal og Åse Kongsvik er forfattere. Boka er fra  2008 og ble utgitt på Selja Forlag.

På 1950 og 1960-tallet påvirket blad og bøker trendene i kakebakingen.  Ukebladene strømmet over landet med kakeoppskrifter, og folk fikk bedre råd til å kjøpe det som skulle til for å lage de nye kakene.

Populære kaker var marmorkake, sjokoladekake og havregrynskake.