Deiligkake, havregrynkake

Oppskriften er fra boka Fjordamat

Helle Cecilie Berger

Deiligkake, havregrynkake

En deilig kake til kaffen med karamellisert fyll med mandelsmak.

dessert

havre

havregryn

kake

kaketradisjon

korn

mandeldråper

Kaker

Lett

60minutter

Sogn og Fjordane

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 ss melk
  • 1 stk egg
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Kakebunn:

Rør smør og sukker hvit, bland i resten.

Trykk deigen ut i kakeform.

 

Fyll:

150 g smør, smeltet

150 g sukker

150 g havregryn (store)

noen mandeldråper

 

Bland alt og ha fyllet utover bunnen.

 

Stek kaken ved 180°C i 40 minutt.

Rettens opphav

Oppskriften er hentet fra boka «Fjordamat», der Kari Støfringsdal og Åse Kongsvik er forfattere. Boka er fra  2008 og ble utgitt på Selja Forlag.

På 1950 og 1960-tallet påvirket blad og bøker trendene i kakebakingen.  Ukebladene strømmet over landet med kakeoppskrifter, og folk fikk bedre råd til å kjøpe det som skulle til for å lage de nye kakene.

Populære kaker var marmorkake, sjokoladekake og havregrynskake.