Kakebunn:
Rør smør og sukker hvit, bland i resten.
Trykk deigen ut i kakeform.
Fyll:
150 g smør, smeltet
150 g sukker
150 g havregryn (store)
noen mandeldråper
Bland alt og ha fyllet utover bunnen.
Stek kaken ved 180°C i 40 minutt.
En deilig kake til kaffen med karamellisert fyll med mandelsmak.
Kakebunn:
Rør smør og sukker hvit, bland i resten.
Trykk deigen ut i kakeform.
Fyll:
150 g smør, smeltet
150 g sukker
150 g havregryn (store)
noen mandeldråper
Bland alt og ha fyllet utover bunnen.
Stek kaken ved 180°C i 40 minutt.
Oppskriften er hentet fra boka «Fjordamat», der Kari Støfringsdal og Åse Kongsvik er forfattere. Boka er fra 2008 og ble utgitt på Selja Forlag.
På 1950 og 1960-tallet påvirket blad og bøker trendene i kakebakingen. Ukebladene strømmet over landet med kakeoppskrifter, og folk fikk bedre råd til å kjøpe det som skulle til for å lage de nye kakene.
Populære kaker var marmorkake, sjokoladekake og havregrynskake.