close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rødbetsuppe i skål

Rødbetsuppe

En mettende og smakskraftig grønnsaksuppe.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 300 g kjøtt av fjørfe eller svin
  • 2 ss smør
  • 500 g rå rødbeter
  • 2 stk løk (middels store)
  • 1 stk gulrot
  • 200 g hvitkål
  • 112 l kraft eller buljong
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 ss balsamicoeddikk
  • 2 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 dl creme fraiche eller rømme (til pynt)
  • 3 ss kruspersille (hakket)

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i terninger og brun det i litt smør eller olje i en stekepanne.
  2. Skjær rødbeter, kål og gulrot i strimler og løken i skiver. Hold igjen en rødbete som rives på rivjern til slutt.
  3. Hell kjøttet og grønnsakene i en gryte sammen med krydderet og buljongen. Hold igjen litt kruspersille til pynt. Kok opp og la det koke til grønnsakene begynner å bli møre.
  4. Tilsett den revne rødbeten like før retten er ferdig kokt.

Server suppen i skåler, pynt gjerne med creme fraiche og hakket persille.

Tips

Om du ønsker en vegetarisk suppe kan du fint utelate kjøttet.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.