I denne oversikta finner noen av de mange bøkene og heftene som lokallag, fylkeslag og sentralleddet i Norges Bygdekvinnelag har stått bak eller bidratt til. En del av bøkene er fortsatt i salg direkte fra lokal- og fylkeslag, mens andre er mindre tilgjengelige. Nasjonalbiblioteket har digitalisert en stor mengde norske bøker. En del av disse er fritt tilgjengelige, og kan leses i Nasjonslbibliotekets digitale samling. I de tilfellene det gjelder, har vi lagt inn lenke til bøkene i digitalisert utgave.
Oversikta er ikke komplett – det finnes mange små og store utgivelser som ikke har kommet med her. Er du aktiv i et bygdekvinnelag og savner utgivelser fra ditt lag? Eller har du liggende ei bok eller hefte fra tilbake i tid som du syns vi burde vite om? Send en e-post til post@norsktradisjonsmat.no og si i fra – det setter vi pris på!
Landsdekkende
- Hettgjort på stusse : Norsk tradisjonsmat, med glimt i øyet og knute på tunga. Redaktør: Unni Kaupang Myhre. Norges Bondekvinnelag, 1998.
- Bondekvinna og vår gamle lefse- og flatbrødtradisjon :Innlegg fra 75 bygde- og bondekvinnelag. Redaksjon: Ingjerd Modal, Heidi Kostøl og Ingebjørg Thompsen. Håvåg Bygdekvinnelag, 1993
- Norsk mat: Tradisjoner og gamle matretter. Ny og revidert utgave av Norsk mat fra 1965. Redaktør: Kari Aakerholt. Norges Bygdekvinnelag og Landbruksforlaget, 1992.
- Norsk mat. Redaksjon: Olga Ambjørnrud, Ingunn Børke, Johanne Jansen og Elisabeth Moe. Norges Bondekvinnelag og J.W. Cappelens forlag, 1965.
Akershus
- Mattradisjoner fra Akershus. Akershus Bygdekvinnelag, 1998. Redaksjon: Mona Cappelen, Eva Haug, Elin Bjørge Løken
Aust-Agder
- Gårdsmat fra bakerovn. Aust-Agder Bygdekvinnelag, 1999
- Gamle matoppskrifter og matskikkar frå Valle. Valle Bygdekvinnelag, 1982
- Tradisjonsmat frå Valle – Valle Bygdekvinnelag 2006
Buskerud
- Tradisjonsmat og kultur i Sigdal og Eggedal. Redaksjon: May-Britt Dannemark, Johnny Trasti og Britt Kåsin. Folkemusikksenteret i Buskerud i samarbeid med bondekvinnelaga i Sigdal og Eggedal, 1999
- Tradisjonskost fra Ringerike. Redaksjon: Kari Bøhn, Anne H. Gylseth, Else Hval, Bjørg Opdal, Gerd Strande Buskerud Bygdekvinnelag, 1996
- Hallingkost og gamle skikkar frå Ål. Redaksjon: Lise Laa og Ellen Bang. Ål Bygdekvinnelag, 1989
Hedmark
- Tradisjonsmat. Redaktør Sigrid Vaagen Bryn. Trysil Bygdekvinnelag/Trysil-forlaget, 2015
- Rabarbraoppskrifter. Hodalen Bygdekvinnelag, 2001
- Rendalskost. Ytre Rendal Bygdekvinnelag og Skaugum-forlaget, 1995
- Hårdaskost og hærdasmat. Gamle matretter fra Hedmark. Redaksjon: Kari Gjestvang, Eva Glorvigen, Brynhild Lervang, Katrine Nybø og Arve Stensrud. Hedmark Bygdekvinnelag, 1980
- Gamle og nye matoppskrifter fra Narbuvoll og Tufsingdalen. Tufsingdalen Bygdekvinnelag
Hordaland
- Oppskriftshefte Tradisjonsmat. Bjørgum Bygdekvinnelag, 2019. Heftet kan bestilles ved å kontakte Bjørgum Bygdekvinnelag ved leiar Liv Spilde
Møre og Romsdal
- Den gode smaken – Om bygdekvinner, mat og matkultur frå Møre og Romsdal. Redaksjon: Ellbjørg Reiten, Birgit Kvadsheim og Solveig Linge Stakkestad. Møre og Romsdal Bygdekvinnelag/Abrakadabra forlag, 2004
Nordland
- Tradisjonsmat fra Nordland – Nordland Bygdekvinnelag (2010)
- Gamle matoppskrifter fra Nordland (Nordland Bygdekvinnelag, 1983)
Oppland
- Gamle og nye dessertoppskrifter fra Østre Toten Bygdekvinnelag. Østre Toten Bygdekvinnelag, 2012
- Mat frå gard og grend: Om mat og matkultur i Lesja og Gudbrandsdalen gjennom 100år. Redaktør: Bjørg Nordset. Lesja Bondekvinnelag og Snøhetta forlag, 1995
- Matoppskrifter og skikker frå «gammeldågå» i Gausdal. Østre Gausdal søre Bygdekvinnelag.
- Gode supper fra Toten. Kolbu Bygdekvinnelag og Østre Toten Bygdekvinnelag, 1991
- Gamle matoppskrifter frå Vågå. Vågå Bygdekvinnelag, 1978
Nord-Trøndelag
- Namdalskost: Tradisjonsmat inn i ei ny tid. Redaksjon: Fred Strømme og Dagfinn Johansen. Ranum Bygdekvinnelag og Olav Duun videregående skole, 2006
Rogaland
- Et: På kjøkkenet i Rogaland. Redaktør: Marit Størseth. Boka ble gitt ut i et samarbeid mellom Rogaland Bygdekvinnelag, Rogaland Landbruksselskap, Gladmat, Jærmuseet, Karmsund folkemuseum, Dalane folkemuseum og Ryfylkemuseet. Wigestrand forlag, 2002
Sogn og Fjordane
- Fjordamat. Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal. Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag/Selja Forlag, 2008
- Alle tiders fjordamat – til høgtider og merkedagar. Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal. Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag/Selja forlag, 2002
- Kling og mølsa, flåt og brim : gamle matoppskrifter, arbeid og skikkar frå Lærdal og Borgund. Lærdal og Borgund Bygdekvinnelag, 1991
Sør-Trøndelag
- Det smaker av tradisjon. Redaktør: Siv Randi Kolstad. Tun forlag i samarbeid med Sør-Trøndelag Bygdekvinnelag, 2006
- Mat og skikkar i høgtid og kvardag i Orkdal. Orkland Bygdekvinnelag, 2000
- Tradisjonsmat i Rennebu: Kulturbakgrunn og oppskrifter. Rennebu Bygdekvinnelag, 1997. Ny utgave 2004
- Oppdalsmat: Gamle oppskrifter. Oppdal Bondekvinnelag, 1974 (2. opplag 1977 og 3. opplag 1979)
Telemark
- Jordeple og søteple – oppskrifter og tradisjonsstoff. Telemark Bygdekvinnelag, 2011
- Mat frå Telemark. Redaktør: Bo Lilledal Andersen. Telemark Bygdekvinnelag, 1994
- Oppskrifter med kinnemjølk/saup. Kviteseid Bygdekvinnelag, 1997
Vest-Agder
- Matminner frå Grindheim. Grindheim Bygdekvinnelag, 2017. Artikkel om boka på bygdekvinnelaget.no. Denne boka kan bestilles ved å ta kontakt med Grindheim Bygdekvinnelag.
Vestfold
- Godt drikke. Vestfold Bygdekvinnelag, 2006
- Fra Vestfolds spiskammers : oppskrifter og tradisjoner samla av bygde- og bondekvinnelaga i Vestfold. Redaktør: Kirsti Dragsund. Vestfold Bygdekvinnelag, 1997
- Oppskrifter på kvitfisk. Hof og Vassås Bygdekvinnelag.
Østfold
- Drikke fra Østfold. Tradisjoner, oppskrifter og viser. Østfold Bygdekvinnelag, 2007
- Fra Oldemors kjøkken. Mat og tradisjoner fra Østfold. Redaksjon: Astrid Kordahl Mikkelsen og Lillian Ørka. Østfold Bondekvinnelag, 1998
- Kom og spis! Oppskrifter og tradisjoner fra Spydeberg. Spydeberg Bygdekvinnelag 2005
- Oppskrifter og råd i krisetider: Minner fra tiden 1940-45. Østfold Bygdekvinnelag 1989
- Øllebrød og hytteklædd: Oppskrifter fra før fryseboksens tid. Askim Bygdekvinnelag, 2001