- Legg byggryn i kaldt vatn natta over.
- Ha gryn og vatn i en kjele (vatnet må stå over gryna) og la det småkoke til vatnet har trekt inn.
- Tilsett mjølka og kok til det jamnar seg noko.
- Skjer gulrøtter og kålrot i småe bitar og tilsett dette i suppen og kok i ca 5 minutter.
- Ha i oppskorne potetbitar og kok vidare til potet og grønnsakane er møre. Smak til med sukker og salt.
![](https://admin.norsktradisjonsmat.no/wp-content/uploads/2017/08/mjølkegryn-sjåk-768x655.jpg)
Mjølkegryn frå Skjåk
Billeg, lettvint og sunn mat som og kan brukast av lactovegetarianarar.
local_offer Middagsretterlocal_dining Letttimer 1 døgnlocation_on Oppland-
favorite_border
Ingredienser
- 125 g byggryn
- 2 l mjølk
- 100 g kålrot
- 500 g mandelpoteter
- 1⁄2 ts salt
- 1 ss sukker
- 200 g gulrot
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne retten er ulik vanleg mjølkegryn, men er eit resultat av ingrediensane ein hadde på gardane før i tida. Da dyrka ein bygg, potet, kålrot og gulrot i Skjåk. Mjølk hadde kvar gard.
Oppskrifta er sendt inn av Svanhild Gjeilo i Skjåk Bygdekvinnelag.