close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


kjevle og sleiv på kjøkkenhåndkle

Lefsekling

Lefsekling er tilbehør til småmaten.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Middels
  • timer 3 timer
  • location_on Buskerud
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg kokte poteter
  • 25011 g smør
  • 3 dl rømme
  • 2 dl surmjølk
  • 600 g kveitemjøl

Fremgangsmåte

  1. Mal dei kokte potetene to gonger. Bland mjukt smør i kald potetmasse, ha i rumme og mjøl. Kna godt. Dette blir 14-15 emner a 140 gr.
  2. Del deigen opp i emner. Form dei runde, flate og jamne i kanten Legg dei kjøleg. Kjevle ut til store tynne leivar, litt mindre enn takka. Leiven må lettast frå bakstefjøla (luftast) fleire gonger så den ikkje henger fast. Bruk baksterulle ut frå midten til slutt.
  3. Steik den raskt til den er gjennomsteikt, men mjuk. Snu den ofte på takka. Det skal ikkje bli brune flekker eller blemmer på lefsa.
  4. Lefsene må smøres med forsiktigheit. Det skal vere eit godt lag smør og et tynt lag med sukker på eine halvdelen. Brett og klypp i 4 snippar.

Lefsekling er vanleg tilbehør til småmat, som du finn oppskrift på her.

 


place
Buskerud

Rettens opphav

Lefsekling er vanleg som tilbehør til småmat - festmat i Hallingdal. Oppskrifta er sendt inn av Ål Bygdekvinnelag. Kilde er Ål bondekvinnelag 1989/Lise Laa 1998