close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


gammel kjøkkenvekt

Lefse-kling fra Holla

Tradisjonsbakst fra Telemark.

  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Telemark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 112 l melk
  • 112 kg kveitemel
  • 250 g smør

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk og smør. Ta dette av varmen og ha i melet. Rør godt om og kna deigen til den er glatt og fin.
  2. Kjevle ut tynne leiver, mens deigen er varm, og stek på takke.
  3. Bløtes med vatn eller mjølk, og smøres med godt smør og sukker som er rørt sammen. Brettes mot midten fra to sider, og så over hverandre igjen. Klippes eller skjæres i passe stykker eller spisser.

1 porsjon gir cirka 24 leivar. Denne klingen er fine å fryse ned med enten matpapir eller plastfolie mellom hver ferdigsmurt leiv.


place
Telemark

Rettens opphav

Kling er festmat fra Telemark med lange tradisjoner.
Denne oppskriften er hentet fra boka "Mat frå Telemark", utgitt av Telemark Bygdekvinnelag i 1993.