close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Langfredags-erter

God middagsrett med erter, svineknoker og grønnsaker.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 4 timer
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g tørre gule erter
  • 212 l vann
  • 2 stk lettsaltede rå svineknoker
  • 1 stk sellerirot
  • 3 ts tørket timmian
  • 2 stk gul løk
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 stk stor purre
  • 6 stk gulerøtter

Fremgangsmåte

  1. Legg ertene i bløt i vann natten over.
  2. Hell av vannet på ertene og ha de i en romslig gryte. Tilsett 2,5 l kaldt vann i gryten.
    Ha i lettsaltede svineknoker, sellerirot og løk i terninger, tørket timian og laurbærblad. Skum av når det har kokt opp, og la deretter alt trekke i cirka 3 timer.
  3. Ta knokene ut av gryten, avkjøl noe og plukk av alt kjøttet.
  4. Legg kjøttet tilbake i gryten med purre i ringer og gulrøtter i terninger. Smak til suppen med grovt pepper, og kok suppen i cirka 30 minutter.

Serveres varm med flatbrød,brød eller rundstykker.
Som drikke kan det serveres hjemmelaget Tomte-brygg eller vann


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne retten har lang tradisjon i Kråkstad. Langfredags-erter serveres på langfredag i påsken.
Dette oppskriften er sendt inn av Kråkstad Bygdekvinnelags til "Tradisjonsmatjakten" i Norges Bygdekvinnelag i 2017.