Sør-Trøndelag
Tradisjonsmat fra Sør-Trøndelag
Sør-Trøndelag rommer øysamfunn og kystdistrikt, brede jordbruksbygder, skog, vidder og høyfjell. Ressursene vi finner her har alle spilt en rolle i det historiske kostholdet – i takt og variasjon med naturen og kunnskapen og verktøyene man til enhver tid hadde tilgang til.
Her kan du finne tradisjonsrike oppskrifter fra Sør-Trøndelags rike matkultur.
mat fra Sør-Trøndelag

-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Trondhjemssuppe
Tradisjonssuppe som kan serveres både varm og kald.
Tilbehør
Lett
30minutter
Tilbehør
-
Oppskrift
Lofotkak fra Rissa
Brød som holder seg fint fra Rissa til Lofoten.
Brødmat/Bakverk
Lett
2.5timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Tjukklefser
Oppskrift fra Oppdal på tradisjonell bakst.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Bynessuppe / Potetgryn
God og sunn suppe med byggryn!
Middagsretter
Middels
45minutter
Middagsretter
Sør-Trøndelag Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Sør-Trøndelag? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Sør-Trøndelag Bygdekvinnelag har omlag 600 medlemmer i 30 lokallag.