Vassgrøt

Vassgrøt

Hverdagsgrøt som ble spist både varm og kald.

Grøt

Lett

10minutter

Sør-Trøndelag

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l vann
  • 3 dl byggmel/havremel

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og litt salt. Dryss på byggmel/havremel og rør kraftig. La det småkoke i cirka 10 minutter.

Grøten kan serveres varm med kald melk ved siden av/eller over, eller kald med varm/lunken melk oppå.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Tove Bjørseth i Bratsberg Bygdekvinnelag. Hun skriver:
Vassgrøt var vanlig kost i alle hjem i tidligere tider. Alle måtte spise vassgrøt, enten de likte det eller ikke. Den ble spist opptil flere ganger om dagen, gjerne med smørøye, rømme eller sirup på. Kald grøt kunne spises med varm melk attåt/oppå, eller skjæres i skiver og stekes. Da var det godt å ha på sirup.