Trøndersk tekake

Trøndersk tekake

Variant av klassisk tekake.

Kaker

Middels

60minutter

Sør-Trøndelag

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l hvetemel
  • 100 g sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts bakepulver
  • 50 g gjær
  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 50 g smør (strø)
  • 6 ss sukker (strø)
  • 2 ss hvetemel (strø)

Fremgangsmåte

  1. Bland alt det tørre og smuldre i smøret. Rør gjæren ut i lunken melk og rør alt sammen til en løs deig. La den heve til det dobbelte. Rør om og bre deigen utover en smurt langpanne. La etterheve.
  2. Smøret halvsmeltes og brees utover. Mel og sukker blandes og drysses over. Kanel og sukker blandes sammen og drysses over i pene ruter.
  3. Kaken stekes midt i ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter. Avkjøles på rist. Denne kaken kan godt fryses. Skjæres opp i snipper på skrå når den skal serveres.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Nes/Oksvoll Bygdekvinnelag i Sør-Trøndelag. Trøndersk tekake har mange varianter, den som er avbildet, er uten melk og smør, det er brukt rapsolje og litt salt.