
Tyttebærgrøt
En tradisjonsrett fra Singsås.
Desserter
Lett
60minutter
Sør-Trøndelag
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(2) "40"- 5 l tyttebær
- 25 dl vann
- 2 kg sukker
- 500 g siktet rugmel
Fremgangsmåte
- Rens og skyll bærene. Bær, vann og sukker kokes i 15 min. Melet røres ut i litt vann til en tynn jevning og vispes i grøten.
- En kan og blande sukker og mel og drysse blandingen i grøten gjennom en melsikt under omrøring. Da unngår en lettere at den klumper seg.
- Kokes i 15-20 min under stadig omrøring så den ikke svir seg.
Rettens opphav
Tyttebærgrøt er en tradisjonsrett fra Singsås, en dessert som ble servert med sukker og fløtemelk. Store porsjoner av grøten kunne oppbevares på krukker i kjeller eller spisskammer. Over grøten var det gjerne pergamentpapir og/eller voks. Da kunne grøten holde seg god gjennom hele vinteren.
Oppskriften er sendt inn av Singsås Bygdekvinnelag.