
Tjukklefser
Oppskrift fra Oppdal på tradisjonell bakst.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Sør-Trøndelag
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 15 dl surmjølk (kulturmelk)
- 500 g smult
- 500 stk sukker
- 2 dl sirup
- 4 ss hjortetakksalt
- 2 ts vaniljesukker
- 2.5 kg hvetemel
Fremgangsmåte
- Rør smør og sukker. Bland i litt av mjølet, så surmelk. Bland i alt det tørre. La deigen stå cirka én time før utbaking.
- Still takka på 2 eller 3. Kjevle ut 3-4 mm tykke leiver. Stekes pent lysebrune.
Smør på smør, sukker og kanel. Smaker også godt med brunost.
I stedet for 500 gram smult kan du bruke 750 gram margarin. En fjerdedel av hvetemelet kan byttes ut med rugsikt, om du ønsker.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Oppdal Bygdekvinnelag.