Sogn og Fjordane
Tradisjonsmat fra Sogn og Fjordane
I storslått natur har Sogn og Fjordanes rike matkultur utviklet seg mellom dype fjorder og høye fjell.
Her finner du oppskrifter på god tradisjonsmat fra Sogn og Fjordane.
mat fra Sogn og Fjordane

-
Oppskrift
Glutenfrie potetlefser
Glutenfri variant av klassiske lefser.
Brødmat/Bakverk
Middels
60minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Glutenfrie sveler
Sveler er godt og lett og lage. Her er en glutenfri variant.
Brødmat/Bakverk
Lett
30minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Glutenfrie tjukklefser
Gode smurde lefser på glutenfri oppskrift.
Brødmat/Bakverk
Middels
1døgn
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Glutenfrie pannekaker
Glutenfri oppskrift på gode pannekaker.
Middagsretter
Lett
45minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Glutenfrie lappar
Glutenfri variant av populære lappar.
Brødmat/Bakverk
Lett
20minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Glutenfritt flatbrød
Tradisjonsrikt flatbrød uten gluten.
Brødmat/Bakverk
Middels
60minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Glutenfrie lefser / fiskebrød
Tradisjonsrik lefse eller fiskebrød på glutenfri oppskrift.
Brødmat/Bakverk
Vanskelig
60minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Glutenfrie raspeballer
Tradisjonsrike raspeballer på glutenfri oppskrift.
Middagsretter
Middels
50minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Sogn og Fjordane? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag har omlag 900 medlemmer i 41 lokallag.