close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


sveler på bord

Glutenfrie sveler

Sveler er godt og lett og lage. Her er en glutenfri variant.

Glutenfri
Takkebakst
  • local_offer Brødmat/Bakverk
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 112 dl sukker
  • 5 dl kulturmjølk/kefir
  • 5 dl fin/grov semper
  • 112 ts natron

Fremgangsmåte

 

  1. Pisk eggedosis. Ha i mjølk
  2. Rør i sempermjøl og natron
  3. Røra skal bli litt tjukk. Ho kan stå 5- 10 minutt før steiking.
  4. Steik svelene på takke. Svelene held seg godt mjuke til dagen etter.

Flere glutenfrie oppskrifter på tradisjonelle retter finner du HER.


place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Oppskrifta er henta fra Fjordamat, skrevet av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal og utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag på Selja Forlag i 2008.