
Glutenfri blautkake
Klassisk blautkake uten gluten.
Kaker
Middels
60minutter
Sogn og Fjordane
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 4 stk egg
- 1.5 dl sukker
- 1.5 dl Semper fin brødmix
- 1 dl potetmjøl
- 1.5 ts bakepulver
Fremgangsmåte
- Pisk eggedosis, sikt i mjøl med bakepulver og bland lett saman.
- Fyll i form, 22–24 cm, og steik ved 150°C i 45 minutt på nedste rille. Løys rundt kanten på forma når kaka er steikt og kvelv kaka på rist.
- Fyll kaka med piska krem og frisk eller hermetisk frukt.
Tips
Dersom ein bruker halve sukkermengda, kan ein bruke botnen til diabetikarar. Dersom ein bruker glutenfri mix minus kveitestivelse og laktose, er det òg ei kake for dei som ikkje skal ha mjølkesukker.
Flere glutenfrie oppskrifter på tradisjonelle retter finner du HER.
Rettens opphav
Frå 1900 og utover vart det vanleg med vedkomfyrar med steikjeomnar. Då kom formkakene meir i bruk og konkurrerte ut kakene som var steikte på helle – som var mest vanleg fram til då. Blautkaker i ulike varianter vart meir vanlig, og spesielt frå 1950-talet ble det meir variasjon i kakene.
Oppskrifta er henta fra Fjordamat, skrevet av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal og utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag på Selja Forlag i 2008.