Østfold
Tradisjonsmat fra Østfold
Mattradisjonene i Østfold har variert fra by til bygd og fra storgård til husmannsplass. Som ellers i landet har husdyrhold, jakt og fiske preget kostholdet. Østfolds gode forutsetninger for korn- og grønnsaksdyrking har også spilt en viktig rolle i matveien, og det var her bakerovnen først ble vanlig i Norge.
Her kan du finne oppskrifter på god tradisjonsmat fra Østfold.
mat fra Østfold

-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Eplemos
Eplemos er et allsidig syltetøy, og kan brukes på skiva, i kaker eller desserter.
Tilbehør
Lett
20minutter
Tilbehør
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Brødpudding
En god gammel dessert hvor man får brukt opp rester av brød.
Desserter
Lett
1.5timer
Desserter
-
Oppskrift
Bollemelk (klotmjølk)
En enkel dessert som ble mye brukt i Østfold.
Desserter
Lett
20minutter
Desserter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Østfold Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Østfold? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Østfold Bygdekvinnelag har om lag 1 200 medlemmer i 33 lokallag.