close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


klotvelling i skål

Bollemelk (klotmjølk)

En enkel dessert som ble mye brukt i Østfold.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 dl melk
  • 12 ss margarin
  • 1 dl hvetemel
  • 12 ss sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg
  • 1 l melk (til å trekke bollene i)

Fremgangsmåte

  1. Ha melk, margarin, mel og sukker i en kjele. Rør godt sammen.
  2. Sett kjelen over varmen og rør til deigen slipper gryta.
  3. Ha deigen over i en bolle. Pisk egget og ha dette i deigen. Tilsett kardemomme.
  4. Ha cirka 1 liter melk i en kjele. Form melbollene med skje, og slipp disse opp i melken.
  5. Varm det hele opp, og la bollene trekke i melken til de flyter opp.

Serveres varmt i suppeskåler. Dryss gjerne litt kanel og sukker over.


place
Østfold

Rettens opphav

Bollemelk, eller klotmjølk - eller kjent andre steder i landet som kromvelling eller klotvelling - kjært barn har mange navn. Dette var en svært vanlig dessert som ble mye brukt i Østfold.