
Bollemelk (klotmjølk)
En enkel dessert som ble mye brukt i Østfold.
Desserter
Lett
20minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 dl melk
- 0.5 ss margarin
- 1 dl hvetemel
- 0.5 ss sukker
- 1 ts kardemomme
- 1 stk egg
- 1 l melk (til å trekke bollene i)
Fremgangsmåte
- Ha melk, margarin, mel og sukker i en kjele. Rør godt sammen.
- Sett kjelen over varmen og rør til deigen slipper gryta.
- Ha deigen over i en bolle. Pisk egget og ha dette i deigen. Tilsett kardemomme.
- Ha cirka 1 liter melk i en kjele. Form melbollene med skje, og slipp disse opp i melken.
- Varm det hele opp, og la bollene trekke i melken til de flyter opp.
Serveres varmt i suppeskåler. Dryss gjerne litt kanel og sukker over.
Rettens opphav
Bollemelk, eller klotmjølk – eller kjent andre steder i landet som kromvelling eller klotvelling – kjært barn har mange navn. Dette var en svært vanlig dessert som ble mye brukt i Østfold.