Bollemelk (klotmjølk)

klotvelling i skål

Bollemelk (klotmjølk)

En enkel dessert som ble mye brukt i Østfold.

Desserter

Lett

20minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 dl melk
  • 0.5 ss margarin
  • 1 dl hvetemel
  • 0.5 ss sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg
  • 1 l melk (til å trekke bollene i)

Fremgangsmåte

  1. Ha melk, margarin, mel og sukker i en kjele. Rør godt sammen.
  2. Sett kjelen over varmen og rør til deigen slipper gryta.
  3. Ha deigen over i en bolle. Pisk egget og ha dette i deigen. Tilsett kardemomme.
  4. Ha cirka 1 liter melk i en kjele. Form melbollene med skje, og slipp disse opp i melken.
  5. Varm det hele opp, og la bollene trekke i melken til de flyter opp.

Serveres varmt i suppeskåler. Dryss gjerne litt kanel og sukker over.

Rettens opphav

Bollemelk, eller klotmjølk – eller kjent andre steder i landet som kromvelling eller klotvelling – kjært barn har mange navn. Dette var en svært vanlig dessert som ble mye brukt i Østfold.