
Brødpudding
En god gammel dessert hvor man får brukt opp rester av brød.
Desserter
Lett
1.5timer
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 300 g brød eller loff
- 1 stk sitron
- 1 dl rosiner
- 2 stk egg
- 4 dl melk
- 3 ss sukker
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Skjær brødet i skiver eller biter. Legg dem lagvis med revet sitronskall, sitronsaft og rosiner i en smurt form.
- Rør sammen egg, sukker og melk og hell blandingen over brødet.
- La formen stå og trekke i cirka 30 minutter før den stekes.
- Stekes midt i ovnen i cirka 60 minutter.
Server puddingen varm eller lunken med rød saus eller syltetøy.
Rettens opphav
Brødpudding var en vanlig måte å bruke opp brødrester på om man hadde laget for mye brød. Det finnes mange ulike varianter av desserten, blant annet med epler eller kokosmasse.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.