close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


eplemos i glass

Eplemos

Eplemos er et allsidig syltetøy, og kan brukes på skiva, i kaker eller desserter.

Safting og sylting
  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg epler
  • 112 dl vann
  • 250 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Skrell eplene og del de i biter.
  2. Kok eplene med vann i en kjele til de er møre. Bruk en stavmikser eller lignende til å mose eplene mens de fortsatt er varme.
  3. Ha mosen tilbake i kjelen og tilsett sukker. Kok videre i 7-8 minutter under omrøring.
  4. Fyll mosen på små bokser.

Denne eplemosen er ikke tilsatt noen konserveringsmidler, og bør derfor fryses.

Tips!

Om du ønsker kan du ha ei en kanel- eller vaniljestang i mosen under koking. Det setter god smak.


place
Østfold

Rettens opphav

Epler kunne tidligere holde seg friske og gode fram til jul, ved at de ble oppbevart på et kjølig sted. De eplene som ikke ble lagret slik ble laget til mos, syltetøy eller gelé, eller tørket, for konservering.
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.