Oslo og Akershus
Tradisjonsmat fra Akershus og Oslo
I landets tettest befolkede område, med flere byer og tettsteder, finner vi også rike jord- og skogbruksområder. Oslosamfunnet har gjennom utstrakt handelsvirksomhet blitt preget av impulser fra andre kulturer. Samtidig bygger Akershusbygdenes matkultur i stor grad på de lokale ressursene og markens grøde.
Her finner du oppskrifter på tradisjonsrik mat fra Oslo og Akershus.
mat fra Oslo og Akershus

-
Oppskrift
-
Oppskrift
Fyrstekaker
Fyrstekake kan være så mangt. Her er det bare å la seg inspirere.
Kaker
Lett
20minutter
Kaker
-
Oppskrift
Hva kan du bruke eggeplommene til?
Hvis du lager kransekaker og lignende kaker eller marsipan, kan det bli mange eggeplommer til overs. Her er noen tips til gode matretter du kan bruke de ekstra eggeplommene i.
Uspesifisert
Lett
20minutter
Uspesifisert
-
Oppskrift
Torills bløtkakedrøm – en glutenfri sjokoladekake
En herlig, kremet, glutenfri sjokoladekake som smaker så godt at det er vanskelig å stoppe å spise.
Kaker
Lett
60minutter
Kaker
-
Oppskrift
Glutenfrie vannbakkels
Her kommer Gudrun med et glutenfritt alternativ - og det er det sikkert mange som er glade for.
Kaker
Lett
20minutter
Kaker
-
Oppskrift
Saftig kjempegod eplekake
Det finnes mange gode oppskrifter på eplekaker, her får du Turi`s favoritt!
Kaker
Lett
20minutter
Kaker
Akershus Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Akershus? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Akershus Bygdekvinnelag har om lag 1000 medlemmer i 23 lokallag