Oslo og Akershus
Tradisjonsmat fra Akershus og Oslo
I landets tettest befolkede område, med flere byer og tettsteder, finner vi også rike jord- og skogbruksområder. Oslosamfunnet har gjennom utstrakt handelsvirksomhet blitt preget av impulser fra andre kulturer. Samtidig bygger Akershusbygdenes matkultur i stor grad på de lokale ressursene og markens grøde.
Her finner du oppskrifter på tradisjonsrik mat fra Oslo og Akershus.
mat fra Oslo og Akershus
-
Oppskrift
Pærekake
Oppskrift på en saftig høstkake som kan lages når pæretreet bugner av deilige pærer.
Kaker
Lett
70minutter
Kaker
-
Oppskrift
Annas Bladkrans
Denne oppskriften har vi fått av Inger Ann, og bladkransen har hun laget mange ganger. Vi kan underskrive på at den er ordentlig god, og blant gjestene på Bryggerhuset er den kjempepopulær.
Kaker
Lett
60minutter
Kaker
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Unnis Mandelkake
Kjempegod, glutenfri kake med mandel og sjokolade. Kan nytes med krokanis og kirsebærsyltetøy.
Kaker
Lett
20minutter
Kaker
-
Oppskrift
Glutenfri Rullekake
Spennende rullekakeoppskrift, glutenfri, sendt oss fra Gudrun Gullbekk!
Kaker
Lett
20minutter
Kaker
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Kokt laks med agurksalat
Sunn og god mat som er rask å lage.
Middagsretter
Lett
20minutter
Middagsretter
Akershus Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Akershus? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Akershus Bygdekvinnelag har om lag 1000 medlemmer i 23 lokallag