Eggehviter stivpiskes og blandes med sukker og malte mandler.
Stekes i en 24 cm rund form i 170 grader i ca 45 min.
Eggeplommer og sukker piskes til eggedosis. Stivpisket kremfløte blandes med eggedosisen. To doble daim-sjokolader grovhakkes og blandes i røren.
Hell kremblandingen over mandelbunnen og sett den i fryseren.
Iskaken settes i kjøleskapet ca 20 min. før servering
Tyske skiver med sitron
- 200 gr smør
- 1 dl sukker
- 1/2 sitron – revet skall
- 1 dl potetmel
- 4 dl hvetemel
- 1 dl perlesukker til pynt ( kan sløyfes)
Rør romtemperert smør luftig med sukkeret. Riv sitronskall og rør inn. Bland potetmel og hvetemel og sikt inn. Arbeid deigen smidig.
Del deigen i to og form til ruller på ca 5 cm i diameter. Pakk rullene i plast og legg i kjøleskapet i noen timer. Fjern plasten og skjær skiver på ca. 1/2 cm.
Legges på stekeplate med bakepapir. Dryss over perlesukker hvis du ønsker det, alternativt kan du drysse melis over ved servering.
Stekes i ovn på 200 grader og avkjøles på rist.