close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


bestikk kuvert

Krisepålegg

Pålegg med enkle råvarer.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 1 timer
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 212 stk store løk
  • 25 g fersk gjær (en halv pakke)
  • 2 stk brødskiver uten skorpe
  • 12 l vann
  • 1 ts salt eller soyasaus (etter smak)
  • 1 ts sukkerkulør (for farge)

Fremgangsmåte

Skjær løken i skiver. Stek den i smør på svak varme til den blir myk og får litt farge, det tar omlag ½-1 time.

Tilsett vann fra springen i stekepannen og løs opp gjæren i dette. Bryt opp brødskivene i mindre biter og tilsett disse i stekepannen. Rør godt rundt slik at brødet og gjæren blir godt oppløst. La det surre på svak varme til vannet fordamper, og det hele får konsistens omtrent som leverpostei.

Tilsett sukkerkulør for å gi retten fin farge. Tilsett eventuelt soyasaus for å få både farge og litt salt smak.

Fordel pålegget ut på en tallerken og lag rutemønster med stekespade. Smør pålegget på brødskiver. Pålegget oppbevares i kjøleskap.

 


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskrifta har vi fått av Dag Feldborg. Han forteller at han har den etter sin bestemor på Bygdøy, som lagde pålegget på 1960- og 70-tallet.