close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


semule semulegryn semulegrynkake
camera_alt FOTO: Shutterstock
semulegrynkake

Semulegrynkake

En velsmakende, lys kake som kan pyntes med sesongens bær.

semulegryn
  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 50 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk store egg
  • 3 dl sukker
  • 1 dl semulegryn (blir den for løs, bruk 1,5 dl)
  • 2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Rør egg og sukker en luftig eggedosis.

Bruk 24 cm kakeform. Smøres med smør og semulegryn.

Kaken stekes ved 175 grader i ca. 30-35 min.

Sjekk om den er stekt med en kakepinne.

Pisk en kvart liter fløte til krem. Topp den gjerne med bringebær, jordbær eller blåbær


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Asker Bygdekvinnelag samlet inn oppskrifter på sine favorittkaker.

Denne oppskriften har bygdekvinnene fått fra Marit Johanne Kværner. Den hadde hun fått fra sin mor.