Semulegrynkake

semule semulegryn semulegrynkake

Shutterstock

Semulegrynkake

En velsmakende, lys kake som kan pyntes med sesongens bær.

semulegryn

Kaker

Lett

50minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk store egg
  • 3 dl sukker
  • 1 dl semulegryn (blir den for løs, bruk 1,5 dl)
  • 2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Rør egg og sukker en luftig eggedosis.

Bruk 24 cm kakeform. Smøres med smør og semulegryn.

Kaken stekes ved 175 grader i ca. 30-35 min.

Sjekk om den er stekt med en kakepinne.

Pisk en kvart liter fløte til krem. Topp den gjerne med bringebær, jordbær eller blåbær

Rettens opphav

Asker Bygdekvinnelag samlet inn oppskrifter på sine favorittkaker.

Denne oppskriften har bygdekvinnene fått fra Marit Johanne Kværner. Den hadde hun fått fra sin mor.