
Shutterstock
Semulegrynkake
En velsmakende, lys kake som kan pyntes med sesongens bær.
Kaker
Lett
50minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 3 stk store egg
- 3 dl sukker
- 1 dl semulegryn (blir den for løs, bruk 1,5 dl)
- 2 ts bakepulver
Fremgangsmåte
Rør egg og sukker en luftig eggedosis.
Bruk 24 cm kakeform. Smøres med smør og semulegryn.
Kaken stekes ved 175 grader i ca. 30-35 min.
Sjekk om den er stekt med en kakepinne.
Pisk en kvart liter fløte til krem. Topp den gjerne med bringebær, jordbær eller blåbær
Rettens opphav
Asker Bygdekvinnelag samlet inn oppskrifter på sine favorittkaker.
Denne oppskriften har bygdekvinnene fått fra Marit Johanne Kværner. Den hadde hun fått fra sin mor.