Hedmark
Tradisjonsmat fra Hedmark
I vårt tredje største fylke finner vi alt fra avlingsrikt jordbruksland til dype skoger og aktiv seterkultur i fjellbygdene. Hedmarkslandskapet rommer store variasjoner som i høyeste grad har satt sitt preg på mattradisjonene.
Her finner du oppskrifter på tradisjonelle retter fra Hedmark.
mat fra Hedmark

-
Oppskrift
Flesk og duppe
God "hårdasmat" etter oppskrift fra Hedmark.
Middagsretter
Lett
30minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Suppe med storfekjøtt og byggryn
Mettende og god suppe som er enkel å lage.
Middagsretter
Middels
60minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Blomkål med hvit saus og flesk
God middagsrett som er lett å lage.
Middagsretter
Lett
30minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Klubb fra Maseng
Tradisjonsrik bruk av blod fra Maseng.
Middagsretter
Middels
1.5timer
Middagsretter
-
Oppskrift
Raspresk
Raspresk, eller risk, er tradisjonsmat fra Trysil.
Middagsretter
Lett
20minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Hedmark Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Hedmark? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Hedmark Bygdekvinnelag har omlag 1200 medlemmer i 39 lokallag.