close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


multer på skje

Multesyltetøy

Eksklusivt syltetøy etter oppskrift fra Trysil.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg multe
  • 300 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok multene i cirka fire minutter. Ta kjelen til side.
  2. Ha på sukker og rør til det har smeltet.
  3. Fyll bæra på glass og sett dem kjølig. Eventuelt i tett emballasje for frysing.

place
Hedmark

Rettens opphav

I eldre tradisjonsmat i Trysil og Engerdal finner man lite bruk av hagebær. Folket der var flinke til å nyttiggjøre seg det som vokste i naturen, som blåbær, tyttebær, bringebær, krekling og multe.
Denne oppskrifta er hentet fra boka "Tradisjonsmat" fra Trysil Bygdekvinnelag.