Inspirerende menyforslag til uke 8

Inspirerende menyforslag til uke 8

Publisert: 14. februar. 2025

Helle Berger

Vi er en gjeng matelskere som har satt sammen fristende menyer av tradisjonsmat. Denne uken er det Borghild Strekerud som har komponert menyen.

Håper du ser en eller flere retter du har lyst til å prøve:

  • Potetpannekake
  • Blåskjellgryte
  • Omelett med gulrot og kålrot
  • Medisterkake med kålstuing
  • Glutenfri rullekake
  • Fårikål

Ukas restemat: Potetpannekake

Dette er en rett som tradisjonelt ble brukt til middag og kaffe på Ringerike.

I potetpannekaker kan du bruke forskjellige syltetøytyper eller bacon, flesk og stekte poteter som tilbehør. Det er bare kreativiteten som stopper deg.

Potetpannekake

 


Ukas fisk: Blåskjellgryte

Denne oppskriften stammer fra Røyken, der det var vanlig å møtes i strandkanten i påsken. Der fanget de blåskjell som de kokte suppe av på stranden.

Blåskjell kan spises hele året, men oftest er det best høst, vinter og tidlig vår. Plukker du blåskjell selv, husk å sjekke blåskjellvarselet om de kan spises.

 


Ukas vegetar: Omelett med gulrot og kålrot
Omelett er godt som en enkel middag eller god kveldsmat.

Ukas kjøttmiddag: Medisterkake med kålstuing
Klassisk tradisjonsmat etter oppskrift fra Snertingdal. En favoritt på manges middagstallerken.

Ukas smårett:  Glutenfri rullekake
På Norsk Tradisjonsmat har vi mange spennende oppskrifter tilpasset ulike allergier – som denne saftige, glutenfrie rullekaken.

Ukas kake: Fårikål
Vår nasjonalrett spises tradisjonelt på høsten. Vi mener fårikål kan spises året rundt. Som søndagsmiddag passer den perfekt på kalde vinterdager. Og så kan du kose deg med restene dagen etter.
fårikål i gryte
Vel bekomme!