- Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen.
- Bland sammen mel, bakepulver, muskat og salt og tilsett dette vekselvis med melka.
- Bland halve røra med kakao, den andre halvparten skal være lys. På den måten får vi ei marmorering som er typisk for Tropisk aroma. Vente med å tilsette kakao til du har fått den halve lyse røra i forma først.
- Legg bakepapir i bunnen av forma, 24 cm, og smør sidene. Hell i halvparten av den lyse røra i forma, ha så i kakaorøra og til slutt resten av den lyse røra.
- Stek kaka på nederste rille. 180 grader i 45 minutter.
- Stikk ei kakenål i kake for å se om den er ferdigstekt. Henger det deig igjen på nåla, må kaka stekest litt lenger.
Sjokoladeglasur
100 g smør
4 dl melis
3-4 ts kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 ss sterk kaffe
Fremgangsmåte:
- Rør smør og melis godt sammen. smøret bør helst være romtemperert. Tilsett de andre ingrediensene.
- Del kaka i to og smør ett tykt lag glasur på den ene halvdelen og legg den andre halvdelen oppå. Syns du det er vanskelig å dele kake i to, kan du sløyfe det og ha glasuren bare på utsida av kaka. Den blir god likevel.