
Oskar Andersen
Lady Goldenglow
En søt bombe fra 1950-tallet med en spennende smakskombinasjon av appelsin og sjokolade.
Kaker
Middels
60minutter
Sogn og Fjordane
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 125 g smør
- 2.5 dl dl sukker
- 3 stk egg
- 0.5 stk skall av appelsin
- 1 dl melk
- 0.5 stk dl appelsinsaft
- 4.5 dl dl hvetemel
- 1.5 ts ts bakepulver
- 1 ss kakao
Fremgangsmåte
175 grader i ca. 45 minutter
- Rør smør og sukker hvitt og porøst. Rør inn egg og mel med bakepulver vekselvis. Rør inn melk, appelsinsaft og resten av melet.
- Smør en rund form, 24 cm (22 cm og du ønsker en høy kake). Legg halvparten av røra i klatter i forma, rør kakao i resten av røra og fordel den innimellom. Stek kaka på nederste rille. Avkjøl kaka på rist.
- Lag fyllet: Rør smør, melis, eggeplomme og appelsinsaft lett og luftig, bland i revet appelsinskall.
- Ta av 1/3 av fyllet og bland smeltet sjokolade i resten av fyllet (2/3). Del kaka i to og ha på halvparten av sjokoladefyllet. Smør det lyse fyllet over kaka og pynt med resten av sjokoladefyllet.
Fyll:
100 g smør
300 g melis
1 eggeplomme
1-2 ss appelsinsaft
rive skall av 1 appelsin
1/2 plate kokesjokolade
Tips:
Om du ønsker en større kake, kan du doble oppskriften og bruke 28 cm form.
Rettens opphav
Lady Goldenglow bør serveres sammen med en kopp nytrukket, sterk kaffe.
Skulle du lage en ekstra god og vakker kake når kjæresten din kom på besøk på 1950-tallet, imponerte du stort med denne deilige smaksbomben.
Lady Goldenglow er en av våre klassiske og populære sjokoladekaker. Denne oppskriften er hentet fra boka «Ta kaka», utgitt av Selja forlag og skrevet av Åse Kongsvik, Kari Støfringsdal og Heidi Brunstad-Øyehaug.