Østfold
Tradisjonsmat fra Østfold
Mattradisjonene i Østfold har variert fra by til bygd og fra storgård til husmannsplass. Som ellers i landet har husdyrhold, jakt og fiske preget kostholdet. Østfolds gode forutsetninger for korn- og grønnsaksdyrking har også spilt en viktig rolle i matveien, og det var her bakerovnen først ble vanlig i Norge.
Her kan du finne oppskrifter på god tradisjonsmat fra Østfold.
mat fra Østfold

-
Oppskrift
Aubin
En god og tradisjonsrik måte å bruke opp middagsrester på.
Middagsretter
Lett
40minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Horn
Nystekte horn er godt til frokost, lunsj eller til kvelds.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Eggeplommekaker
Eggeplommekaker er lette, sprø og glutenfrie - en perfekt måte å bruke opp eggeplommer på!
Kaker
Lett
20minutter
Kaker
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Flesk og duppe
Tradisjonsrik middagsrett etter oppskrift fra Hobøl.
Middagsretter
Middels
30minutter
Middagsretter
Østfold Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Østfold? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Østfold Bygdekvinnelag har om lag 1 200 medlemmer i 33 lokallag.