
Aubin
En god og tradisjonsrik måte å bruke opp middagsrester på.
Middagsretter
Lett
40minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 0.75 l rester av stekt eller kokt kjøtt
- 6 dl brun saus
- 5 dl rester av kokte eller bakte grønnsaker
- 600 g kokte poteter
- 1 ss smør
- 0.5 dl melk
- 1 stk egg
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Skjær kjøttet i små biter og bland dette med sausen og grønnsakene. Hell alt i en ildfast form.
- Lag potetmos ved å mose potetene sammen med melk og smør. Smak til med salt og rør inn eggene.
- Legg potetmosen over kjøttblandingen i formen.
- Stekes midt i ovnen i cirka 30 minutter.
Tips
Mengdene i denne oppskriften er kun veiledende. Bruk de restene du har, og prøv deg frem.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.