Oslo og Akershus
Tradisjonsmat fra Akershus og Oslo
I landets tettest befolkede område, med flere byer og tettsteder, finner vi også rike jord- og skogbruksområder. Oslosamfunnet har gjennom utstrakt handelsvirksomhet blitt preget av impulser fra andre kulturer. Samtidig bygger Akershusbygdenes matkultur i stor grad på de lokale ressursene og markens grøde.
Her finner du oppskrifter på tradisjonsrik mat fra Oslo og Akershus.
mat fra Oslo og Akershus

-
Oppskrift
Potetsuppe med timian
En fyldig og god suppe av billige råvarer.
Middagsretter
Lett
40minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Potetsalat
Klassisk tilbehør til grillmat, spekemat eller til koldtbordet.
Tilbehør
Lett
1døgn
Tilbehør
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Potetkjeks
Kjeks av poteter ble brukt som kaker under krigen - og ble gjerne kalt "krisemat".
Kaker
Middels
50minutter
Kaker
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Blomkålkaker
Gode blomkålkaker til forrett eller som tilbehør til middagen.
Middagsretter
Lett
40minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Akershus Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Akershus? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Akershus Bygdekvinnelag har om lag 1000 medlemmer i 23 lokallag