Pikekyss

pikekyss

Pikekyss

Herlige, sprø pikekyss!

Kaker

Lett

2timer

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk eggehviter
  • 250 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 100 grader.
  2. Pisk eggehvitene og sukkeret til det er helt stivt.
  3. Bruk en skje eller sprøytepose til å lage topper på en bakepapirkledd plate.
  4. Stekes midt i ovnen til de er tørre, stive og sprø – cirka 1,5 – 2 timer.

Av eggeplommene kan du lage eggeplommekaker. Oppskrift finner du her (åpner i ny fane).

Rettens opphav

I Akershus var det vanlig at folk hadde høner til husbehov og egg til all slags mat. Var det for mye egg leverte de disse til egglaget eller reiste inn til Youngstorget for å selge eggene der.
Denne oppskriften ble sendt inn av Mette-Line Hauglid til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.