Oppland
Tradisjonsmat fra Oppland
I «hjertet av Norge» ligger Oppland med sine flate bygder, store dalfører og flere av landets høyeste fjell. Landskapet har formet mattradisjonene, med et kosthold som i hovedsak tok utgangspunkt i melk, korn og poteter.
Her kan du finne oppskrifter hentet fra Opplands rike mattradisjoner.
mat fra Oppland

-
Oppskrift
Torpeklining
Torpeklining har vært brukt i Torpa i flere generasjoner.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Sonnløyft (råmjølkssuppe)
Tradisjonsrik suppe etter oppskrift fra Lom.
Desserter
Lett
30minutter
Desserter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Rummegraut frå Øystre Slidre
Tradisjonsrik rømmegrøt etter oppskrift fra Valdres.
Grøt
Middels
45minutter
Grøt
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Fersk suppe med kjøtt og krumme
Sunn, god og varmende vintermat for små og store.
Middagsretter
Middels
2.5timer
Middagsretter
-
Oppskrift
Semulepudding med rød saus
Klassisk dessert etter oppskrift fra Toten.
Desserter
Lett
20minutter
Desserter
-
Oppskrift
Oppland Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Oppland? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Oppland Bygdekvinnelag har om lag 1 100 medlemmer i 37 lokallag.