Semulepudding med rød saus

semulepudding med rød saus

Glassbolle lånt av Magnor Glassverk

Semulepudding med rød saus

Klassisk dessert etter oppskrift fra Toten.

Desserter

Lett

20minutter

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 7 dl melk
  • 5 ss semulegryn
  • 2 ss sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss smør
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 stk klype salt

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melka. Dryss semulegryna og sukkeret opp i den kokende melka under kraftig omrøring. Rør i kjelen og la det koke i 10-15 min. til grynene er møre.
  2. La grøten bli litt avkjølt og tilsett smør, eggeplomme, litt salt og vaniljesukker.
  3. Hell puddingen i en bolle og la den stå til den stivner, ca 1-2 timer.

I stedet for vaniljesukker kan du alternativt tilsette noen dråper mandelessens.

Server i bollen eller hvelv den på ett fat. Serveres med rød saus.

Rettens opphav

Semulepudding er en klassisk dessert som var mye brukt tidligere. Denne oppskriften er sendt inn av Østre Toten Bygdekvinnelag.