Karvekålsuppe

Karvekålsuppe

God vårsuppe fra Biri.

Middagsretter

Lett

40minutter

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

string(1) "6"
  • 180 g renset karvekål
  • 30 g smør
  • 30 g hvetemel
  • 1.5 l kjøttkraft
  • 1 ukjent raspet muskat
  • 3 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Karvekålen hakkes med stavmikser/food prossesor og dampes i 5-10 minutter.
  2. Smelt smøre i en kjele, rør inn mel til jevning og spe med krafta. Kok ca. 10 min. Smak til med revet muskatnøtt.

Serveres med hardkokte egg.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Inger Johanne Vasaasen i Biri Bygdekvinnelag. Karvekål er de unge bladrike rosettene av karveplanten.