Oppland
Tradisjonsmat fra Oppland
I «hjertet av Norge» ligger Oppland med sine flate bygder, store dalfører og flere av landets høyeste fjell. Landskapet har formet mattradisjonene, med et kosthold som i hovedsak tok utgangspunkt i melk, korn og poteter.
Her kan du finne oppskrifter hentet fra Opplands rike mattradisjoner.
mat fra Oppland

-
Oppskrift
-
Oppskrift
Blodklubb
Tradisjonsrik rett etter oppskrift fra Jevnaker.
Middagsretter
Middels
2timer
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Stekt fjellfisk (fjellørret)
Stekt fjellfisk er godt til hverdag og fest, sommer som vinter.
Middagsretter
Lett
1timer
Middagsretter
-
Oppskrift
Flatbrødsøyll (flatbrødsoll)
Enkel rett som passer godt som sommermat.
Middagsretter
Lett
15minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Storskrivabrød
Til storskrivabrød brukar ein mjølkelefse og krote på.
Brødmat/Bakverk
Middels
3timer
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Bordstabel
Ei av de få tradisjonelle julekakene som har norsk opprinnelse.
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Brødmat/Bakverk
Oppland Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Oppland? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Oppland Bygdekvinnelag har om lag 1 100 medlemmer i 37 lokallag.