Dovregubbens drøm

Dovregubbens drøm

Ei kake med friske smakar!

Brødmat/Bakverk

Middels

1timer

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 150 g sukker
  • 75 g sammale kveitemjøl
  • 75 g fint kveitemjøl
  • 1 ts bakepulver
  • 5 dl fløyte (fyll)
  • 6 dl rørt tyting (fyll)

Fremgangsmåte

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig i sikte kveitemjøl og bakepulver. Ha i det grove mjølet. Steik kaka i smurt rundform ( ca 24 cm) på 180 grader i ca 40 minutt.
  2. Del kaka i 3 lag. Dynk ho gjerne med litt mjølk. Visp fløyten. Bland forsiktig inn 3 dl tyting i halvparten. Fyll kaka. Pynt med krem oppå og rundt kaka, strø på tyting. La kaka stå eit par timar før servering.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Dovre Bygdekvinnelag. De skriver:
«Saftig og god «blautkaku» med tyting (tyttebær) og grovt mjøl gjer at kaka er litt annlein enn eit vanleg sukkerbrød.
Du kan godt byte ut tytingen med for eksempel molte.»