
Porselen lånt av Porsgrunds Porselænsfabrik
Majel
Alt i ett-suppe, sikringskost for liten og stor.
Middagsretter
Middels
2timer
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk spekeknoke
- 1 kg lammekjøtt eller svinekjøtt
- 2 l vann
- 2 ts salt
- 3 stk gulrøtter
- 500 g hodekål
- 500 g kålrot
- 6 stk poteter
- 1 dl hele byggryn
- 1 dl gule erter
Fremgangsmåte
- Legg spekeknoken, erter og gryn i vann natta over. Tøm av vannet.
- Kok opp vannet i en aluminiumskjele og legg oppi kjøttet, erter og gryn. La alt trekke ca.1 1/2-2 t til kjøttet er mørt og slipper benet. Rens kjøttet fra bena og ha det oppi suppa.
- Vask, rens og skrell potetene og legg de oppi kjelen mens suppa småkoker. Skyll, rens og del grønnsakene i litt store biter og ha de oppi kjelen. Kok videre til alt er mørt.
Server suppa varm med hjemmebakt flatbrød ved siden av.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Gerd Melby og Bibbi Sterten Wangesteen i Øystre Slidre Bygdekvinnelag. De skriver:
«Dette er en gammel rett fra Valdres. En brukte de råvarene en hadde, og det skulle være både ferskt og salta kjøtt i. Høst- og vintermat. Noen brukte også purre i og noen laget melboller til suppa og løksaus som ble servert sammen med kjøttet.»