Nordland
Tradisjonsmat fra Nordland
Grønne, frodige daler og jordbruksbygder blant spisse fjell og en kyst med titusenvis av holmer, skjær og øyer.
Nordland har gode forutsetninger for både jordbruk og fiske, og kombinasjonen av de to har vært viktig for både bosettinga og mattradisjonene i fylket.
Her finner du oppskrifter på tradisjonsmat fra Nordland.
mat fra Nordland

-
Oppskrift
-
Oppskrift
Tjukkerter og flesk
Tradisjonsmatrett fra Musken i Hellemofjorden.
Middagsretter
Middels
2timer
Middagsretter
-
Oppskrift
Møsbrømlefse
Varm og søt lefse med brunostfyll som smaker vidunderlig.
Middagsretter
Middels
2timer
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Mor Maias blodpudding
Saftig og god blodpudding, der talg er byttet ut med rosiner og annet godt.
Middagsretter
Lett
2timer
Middagsretter
-
Oppskrift
Sildegryn fra Steigen
Tradisjonsrik middagsrett som passer hele året.
Middagsretter
Lett
45minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Kvitgomme fra Utskarpen
Kvitgomme med rosiner og smak av kardemomme.
Tilbehør
Middels
1timer
Tilbehør
Nordland Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Nordland? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Nordland Bygdekvinnelag har om lag 200 medlemmer i 13 lokallag.