
Mor Maias blodpudding
Saftig og god blodpudding, der talg er byttet ut med rosiner og annet godt.
Middagsretter
Lett
2timer
Nordland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 0.5 l vann
- 2 l helmelk
- 0.5 kg risengryn
- 0.5 kg rosiner
- 250 g sukker
- 250 g meierismør
- 2 ts bakepulver
- 0.5 ts allehånde
- 0.5 ts malt nellik
- 2 l blod
Fremgangsmåte
- Vannet has i en kasserolle. Ha så i melk og risengryn. Vann, melk og risengryn kokes til en tynn grøt.
- Bland rosiner, sukker, smør, bakepulver, allehånde og malt nellik i den tynne grøten og rør godt om mens det hele får et oppkok. Kasserollen tas av plata, og blodet has oppi. Rør godt om.
- Innholdet i kasserollen fordeles utover i 2 bakepapirkledde langpanner. Steik en langpanne av gangen midt i steikeovnen på 200 grader i ca 1 time. Avkjøl det ferdige produktet, del det opp i passe store stykker som legges i poser og fryses.
Før blodpuddingen skal spises, bør den gjennomvarmes på steikepanna. Serveres som den er, eller med sukker eller sirup på.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Rigmor Olsvik Hauge i Kjeldebotn Bygdekvinnelag. Hun skriver:
«Min mor brukte, og fortsatt bruker, denne oppskriften. Talg er byttet ut med rosiner og mye annet godt, som gjør at blodpuddingen ikke smaker blod. Jeg har tatt godt vare på denne oppskriften og lager blodpudding så ofte som mulig. Dette er en rett som smaker godt og holder deg mett lenge. Lykke til!»