Sildegryn fra Steigen

Sildegryn. Foto: Nadin Martinuzzi/Ren Mat

Nadin Martinuzzi/Ren Mat

Sildegryn fra Steigen

Tradisjonsrik middagsrett som passer hele året.

Middagsretter

Lett

45minutter

Nordland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 l vann
  • 1 dl risengryn
  • 4 stk gulrøtter
  • 0.5 stk kålrot
  • 0.25 stk hodekål
  • 0.5 stk løk
  • 750 g poteter
  • 3 stk spekesild

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann med risengryn og ha i rensede og småskåret grønnsaker og poteter.
  2. Rens silda og skjær den i små stykker som has i suppa når den er ferdig kokt. Kok det hele opp og smak til med litt timian og pepper og salt hvis det trengs.

 

Rettens opphav

Historisk har saltet sild var den vanligste fisken over store deler av landet året rundt. Sildegryn i ulike varianter har vært brukt flere steder i landet. Denne oppskrifta kommer fra Steigen, og er henta fra boka «Tradisjonsmat fra Nordland», gitt ut av Nordland Bygdekvinnelag i 2010.