Møre og Romsdal
Tradisjonsmat fra Møre og Romsdal
Møre og Romsdal er et fylke med store variasjoner i både landskap og mattradisjoner.
«Møre» betyr «havlandet», og fisk fra Ålesund og Kristiansund har lenge vært en ettertraktet vare sør i Europa. I de indre og midtre delene av fylket har jordbruket stor betydning, med omfattende husdyrproduksjon.
Her finner du oppskrifter på tradisjonelle matretter fra Møre og Romsdal.
mat fra Møre og Romsdal

-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Sveler
Gode sveler etter oppskrift fra Møre og Romsdal.
Brødmat/Bakverk
Lett
30minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Sagogrynsuppe
Enkel saftsuppe fra den tiden da alle middager skulle avsluttes med dessert.
Desserter
Middels
45minutter
Desserter
-
Oppskrift
Ripsdessert
Dessert som ble brukt om høsten når ripsbuskene bugnet av bær
Desserter
Lett
15minutter
Desserter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Sursteik
Smaksrik rett etter gammel oppskrift fra Øksendal.
Middagsretter
Middels
4timer
Middagsretter
Møre og Romsdal Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Møre og Romsdal? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Møre og Romsdal Bygdekvinnelag har om lag 500 medlemmer i 35 lokallag.