
Potetlefse
Tradisjonsmat fra Nesset.
Brødmat/Bakverk
Middels
3timer
Møre og Romsdal
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 kg poteter (f.eks. Kerrs Pink)
- 0 ukjent kveitemel til passe deig
Fremgangsmåte
- Kok potetene med skallet på. Potetene renskes mens de er varme. Males 3 ganger, med litt salt.
- Ikke bland inn melet i hele potetmassen med en gang, men kna inn mel til passelig deig i emner som gir ca. 4 lefser hver. Emnet skal knas godt, til litt seig deig. Kjevle ut så tynt som mulig.
- Takken må ha sterk varme, og lefsene stekes raskt, på begge sider.
Lefsene serveres som kaffemat; med smør og sukker eller sirup
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Sissel E. Bugge fra Nesset Bygdekvinnelag. Denne lefseoppskriften har lange tradisjoner i Nesset. Sissel forteller at hun lærte å bake disse lefsene av sin svigermor, som har lang erfaring i faget, og som har bakt og levert lefser til folk både fjernt og nært.
array(3) { ["acf_fc_layout"]=> string(16) "related_articles" ["title"]=> string(8) "Se også" ["ids"]=> array(3) { [0]=> array(1) { ["id"]=> int(5315) } [1]=> array(1) { ["id"]=> int(1800) } [2]=> array(1) { ["id"]=> int(1028) } } }