Hedmark
Tradisjonsmat fra Hedmark
I vårt tredje største fylke finner vi alt fra avlingsrikt jordbruksland til dype skoger og aktiv seterkultur i fjellbygdene. Hedmarkslandskapet rommer store variasjoner som i høyeste grad har satt sitt preg på mattradisjonene.
Her finner du oppskrifter på tradisjonelle retter fra Hedmark.
mat fra Hedmark

-
Oppskrift
Tykke pepperkaker
Nydelige småkaker med tydelig kryddersmak! Dette er ekte "pepper-pepperkaker".
Kaker
Lett
1.5timer
Kaker
-
Oppskrift
Hillostomp
Hillostomp er små brød av skredmjøl og tyttebær
Brødmat/Bakverk
Middels
30minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Hillo (tyttebærdessert)
Spennende tyttebærdessert fra Finnskogen.
Desserter
Lett
10minutter
Desserter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Fleskepannekake
Enkel og god middagsrett etter oppskrift fra Odalen.
Middagsretter
Middels
45minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Hedmark Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Hedmark? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Hedmark Bygdekvinnelag har omlag 1200 medlemmer i 39 lokallag.