Gløgg

gløgg i kopper på fjøl

Gløgg

Tradisjonsrik juledrikk med sitron og appelsin.

Drikke

Lett

1døgn

Hedmark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1.5 dl vann
  • 125 g sukker
  • 5 g kanel (hel)
  • 3 stk nellikspiker
  • 1 stk sitron
  • 1 stk appelsin
  • 100 g rosiner
  • 1.5 dl akevitt
  • 1 stk flaske rødvin
  • 100 g mandler

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen sukker, vann, kanel og nellik i en gryte.
  2. Rasp skallet av 1/2 sitron og 1/3 appelsin og ha det i gryten. Varm opp til kokepunkter, og la det deretter trekke i minst 12 timer. Sett samtidig rosinene i bløt i akevitten under lokk.

Før servering:

  1. Sil ekstraktet, tilsett saft av 1/2 sitron og 1 appelsin. Tilsett rødvin og bland.
  2. Varm til kokepunktet, og tilsett rosinene og akevitten like før servering.
  3. Mandlene grovhakkes og kan serveres til, eller has oppi gløggen.

Rettens opphav

Gløgg er en tradisjonsrik drikk, som en variant av tyske glühwein – varm vin.
Denne oppskriften ble sendt inn av Mo Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.