
Gløgg
Tradisjonsrik juledrikk med sitron og appelsin.
Drikke
Lett
1døgn
Hedmark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1.5 dl vann
- 125 g sukker
- 5 g kanel (hel)
- 3 stk nellikspiker
- 1 stk sitron
- 1 stk appelsin
- 100 g rosiner
- 1.5 dl akevitt
- 1 stk flaske rødvin
- 100 g mandler
Fremgangsmåte
- Bland sammen sukker, vann, kanel og nellik i en gryte.
- Rasp skallet av 1/2 sitron og 1/3 appelsin og ha det i gryten. Varm opp til kokepunkter, og la det deretter trekke i minst 12 timer. Sett samtidig rosinene i bløt i akevitten under lokk.
Før servering:
- Sil ekstraktet, tilsett saft av 1/2 sitron og 1 appelsin. Tilsett rødvin og bland.
- Varm til kokepunktet, og tilsett rosinene og akevitten like før servering.
- Mandlene grovhakkes og kan serveres til, eller has oppi gløggen.
Rettens opphav
Gløgg er en tradisjonsrik drikk, som en variant av tyske glühwein – varm vin.
Denne oppskriften ble sendt inn av Mo Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.