Vi er en gjeng matelskere som har satt sammen en fristende meny av tradisjonsmat. Håper du ser en eller flere retter du har lyst til å prøve:
- Fiskesuppe
- Mammas torsk i form
- Grønnsaksgrateng
- Snar gomme
- Kalvestek med fløtesaus
- Sviskegrøt
Ukas restemat: Fiskesuppe
I fiskesuppe kan du bruke rester av fisk, grønnsaker og meieriprodukter. Restematen gir deg en deilig, varmende suppe i vintermørket. Har du noen dager gammelt brød kan det være deilig å servere fiskesuppen med ristet brød eller brødkrutonger.
Denne oppskriften passer godt som et utgangspunkt når du skal lage en god fiskesuppe.
Ukas fisk: Mammas torsk i form
Denne oppskriften har lært barn å spise torsk i tre generasjoner – med glede. Torskeformen er enkel og rask å lage.
Mammas torsk i form kan du servere med kokte poteter og en grønn salat eller råkostsalat til.
Ukas vegetar: Grønnsaksgrateng
Har du mange grønnsaksrester? Da er denne oppskriften et godt utgangspunkt for å lage en deilig grateng til middag. Det er bare å kutte forslaget om kjøtt i oppskriften, så får du en deilig vegetarrett.
Tips: Man kan bruke mange ulike kombinasjoner av grønnsaker. Brokkoli, andre rotgrønnsaker eller annen type løk fungerer alle godt. Å bruke ulike grønnsaker med forskjellig struktur er godt.
Ukas kjøtt: Kalvestek med fløtesaus
Kalvestek er nydelig mat som passer perfekt til søndagsmiddag eller til selskaper. I denne oppskriften følger en deilig fløtesaus som tar opp smaken i sjyen fra kalvekjøttet.
Ukas pålegg: Snar gomme
En oppskrift som er rask å lage, og resultatet er et rimelig og søtt pålegg som store og små setter pris på.
Ukas dessert/grøt: Sviskegrøt
Sviskegrøt er en klassisk dessert med lange tradisjoner i Norge. En populær avslutning på et festmåltid og i bryllupsmiddag.
Kos dere med god mat i uka som kommer.