close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Inspirerende menyforslag til uke 4

Her finner du de herligste retter av restemat, fisk, grønnsaker, suppe, pålegg, stek og svisker.

fiskesuppe
fløtesaus
gomme
grønnsaksgrateng
inspirasjon
kalvestek
suppe
sviskegrøt
torsk i form
ukemeny
today Publisert: 16.01.2025
create Forfatter: Helle Berger

Vi er en gjeng matelskere som har satt sammen en fristende meny av tradisjonsmat. Håper du ser en eller flere retter du har lyst til å prøve:

  • Fiskesuppe
  • Mammas torsk i form
  • Grønnsaksgrateng
  • Snar gomme
  • Kalvestek med fløtesaus
  • Sviskegrøt

Ukas restemat: Fiskesuppe

I fiskesuppe kan du bruke rester av fisk, grønnsaker og meieriprodukter. Restematen gir deg en deilig, varmende suppe i vintermørket. Har du noen dager gammelt brød kan det være deilig å servere fiskesuppen med ristet brød eller brødkrutonger.

Denne oppskriften passer godt som et utgangspunkt når du skal lage en god fiskesuppe.

 


Ukas fisk: Mammas torsk i form

Denne oppskriften har lært barn å spise torsk i tre generasjoner – med glede. Torskeformen er enkel og rask å lage.

Mammas torsk i form kan du servere  med kokte poteter og en grønn salat eller råkostsalat til.

torsk på fjøl

 


Ukas vegetar: Grønnsaksgrateng

Har du mange grønnsaksrester? Da er denne oppskriften et godt utgangspunkt for å lage en deilig grateng til middag. Det er bare å kutte forslaget om kjøtt i oppskriften, så får du en deilig vegetarrett.

grateng i form

Tips: Man kan bruke mange ulike kombinasjoner av grønnsaker. Brokkoli, andre rotgrønnsaker eller annen type løk fungerer alle godt. Å bruke ulike grønnsaker med forskjellig struktur er godt.


Ukas kjøtt: Kalvestek med fløtesaus

Kalvestek er nydelig mat som passer perfekt til søndagsmiddag eller til selskaper. I denne oppskriften følger en deilig fløtesaus som tar opp smaken i sjyen fra kalvekjøttet.

 


Ukas pålegg: Snar gomme

En oppskrift som er rask å lage, og resultatet er et rimelig og søtt pålegg som store og små setter pris på.

 


Ukas dessert/grøt: Sviskegrøt 

Sviskegrøt er en klassisk dessert med lange tradisjoner i Norge. En populær avslutning på et festmåltid og i bryllupsmiddag.

 

Kos dere med god mat i uka som kommer.