close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


bollefrikasse i skål
camera_alt FOTO: Tallerken lånt av noidoi design studio

Bollefrikassé

Deilig frikassé laget av medisterfarse.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l vann
  • 1 kg medisterdeig (eller lignende)
  • 250 g gulrøtter
  • 1 stk gul løk
  • 250 g kålrot
  • 50 g sellerirot
  • 1 stk brokkoli
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 50 g hvetemel
  • 2 dl melk eller fløte

Fremgangsmåte

  1. Fyll vann i en middels stor gryte, og skru plata på middels varme.
  2. Hakk løk og selleri og tilsett i gryta sammen med salt og pepper.
  3. Bruk en skje til å tilsette farsen i gryta som «boller», på størrelse med fiskeboller.
  4. Skjær opp resten av grønnsakene i ganske store stykker og tilsett dem til retten.
  5. Lag jevning ved av mel og melk (rist det kraftig sammen i f.eks. et syltetøyglass), og hell det i gryta. La det hele koke i minst 5 minutter.

Serveringstips

Frikasseen serveres med kokte poteter og flatbrød. Man kan godt variere grønnsakene, og bruke for eksempel blomkål, bønner eller sopp, eller man kan bruke flere typer om ønskelig. En eller flere typer urtekrydder kan også sette fin smak på retten.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.